Tid: ca 3 timer
Handleliste
1 kg Lammebog
1 liter vann
5 gulrøtter
1 persillerot
1/2 sellerirot
1/2 kålrot
1 blomkål
2 purre
Evt tørket eller frisk
persille, timian.
2 ts salt
1,5 dl melk
4 ss mel
Oppskrift:
Skjær kjøttet i serveringsstykker. Kok opp vann. Ha i kjøtt, salt og suppekvast. La kjøttet trekke under lokk i 3/4-1 time. La grønnsakene koke med de siste 20 minuttene. Lag lys saus: Mål opp 8 dl av kraften i en liten kjele. Rør mel og melk til jevning og tilsett i kraften under omrøring. La sausen koke i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper. Smak til med rikelig hakket persille eller frisk dill. Anrett kjøtt og og grønnsaker sammen. Sausen kan serveres i sausenebbe eller helles over kjøttet. Poteter eller ris serveres til. Variasjon: Sausen kan lages med 1/4-1/2 ts karri istedet for persille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar