Handleliste
KJØTTSAUS
2 stk løk
2 ss meierismør
500 g kjøttdeig
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts oregano
0,5 ts basilikum
200 g hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
2 ss meierismør
500 g kjøttdeig
1 ts salt
0,5 ts pepper
0,5 ts oregano
0,5 ts basilikum
200 g hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
OSTESAUS
3 ss meierismør3 ss hvetemel
5 dl melk
150 g revet hvit ost
50 g revet parmesanost
Oppskrift
FREMGANGSMÅTE:
Ildfast form, ca. 1,5 liter
I stekeovnen: 200 °C ca. 30 minutter
Lag kjøttsausen først: Grovhakk løken og fres den i smør i en gryte. Tilsett kjøttdeigen og smuldre den med gaffel. La blandingen steke til kjøttdeigen er lett brunet. Tilsett salt, pepper, oregano, basilikum, tomater og tomatpuré. La alt koke til en tykk saus. Sett gryten til side.
Lag ostesaus: Smelt smøret, tilsett melet. Spe med melken og la sausen få et oppkok.
Smelt hvitosten i den varme sausen.
Legg lagvis i ildfast form to lag med kjøttsaus og lasagneplater. Hell ostesausen over. Dryss revet parmesanost på toppen.
Stek retten i stekeovn, og server den med salat til.
Oppskriften er hentet fra egg.no
I stekeovnen: 200 °C ca. 30 minutter
Lag kjøttsausen først: Grovhakk løken og fres den i smør i en gryte. Tilsett kjøttdeigen og smuldre den med gaffel. La blandingen steke til kjøttdeigen er lett brunet. Tilsett salt, pepper, oregano, basilikum, tomater og tomatpuré. La alt koke til en tykk saus. Sett gryten til side.
Lag ostesaus: Smelt smøret, tilsett melet. Spe med melken og la sausen få et oppkok.
Smelt hvitosten i den varme sausen.
Legg lagvis i ildfast form to lag med kjøttsaus og lasagneplater. Hell ostesausen over. Dryss revet parmesanost på toppen.
Stek retten i stekeovn, og server den med salat til.
Oppskriften er hentet fra egg.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar