4 personer
750 g løk
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl madeira(erstattes av en teskje sukker)
7 dl buljong
1 ss hvetemel
2 fedd hvitløk
salt og pepper
150 g ost revet
4 sk loff, ristet
FREMGANGSMÅTE
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Smelt smør i en dyp stekepanne (eller kjele) og ha i løken. La det surre på svak varme i ca 20 minutter, til løken er blank. Tilsett Madeira og mel og kok videre under omrøring et par minutter. Ha i buljongen. Finnhakk hvitløken og ha i. La det koke videre under lokk omtrent 1 time. Smak til med salt og pepper. Skjær noen skiver av en baguette eller loff og ha på litt revet ost. Sett på ildfast form og ha den i ovnen ved 180 grader i fem minutter, eller til osten smelter. Legg skivene oppi suppetallerken når du serverer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar