Denne retten kan varieres ved å bruke annen fisk elle eventuelt kylling.
Handleliste
4 stk Laksefileter
4 ss Mandelmel (eller vanlig hvetemel)
4 ss Revet Parmasan (eller vanlig gulost)
2 stk Egg, lett pisket
Salt, pepper og eventuelt litt chilikrydder
Serveres med alternativt
1 : Pommes frites
2 : Fennikelsalat
1 stk Fennikel, i skiver
1 pk Cherry tomater
Dressing:
1/2 Rødløk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
1 ss Sweet Chilisaus
2 ss Olivenolje
1/2 Sitron, saft av denne
Salt og pepper
Slik gjør du:
Del laksen i biter. Ha to tallerkner fremme, en med en blanding av mandelmel (hvetemel) og ost og den andre med pisket egg.
Varm en stekepanne og ha i en blanding av smør og olje. Mengden bestemer du selv. (Alternativ kan alt stekes i stekeovn på ett brett i ca 20 min på 180 grader.)
Ta en og en bit og vendt først i melblandingen og deretter i egg.
Stek bitene slik at de blir gyldne og er gjennomstekte.
Hvis du ønsker fennikelsalat ved siden av, gjør du følgende:
Bland alle ingrediensene til dressingen. Vend dette i den strimlede fennikelen pg tomatene og server. Har en en spesiell med god smak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar