Inspirasjon til mat i hverdagen

Dette en en blogg som skal gi deg inspirasjon til god mat i hverdagen som ikke tar så lang tid!!

02.02.2010

07.02.10 Søndag Pannekaketårn med kjøttdeig

Tid 60 minutter

Handleliste
Ingredienser:
2 dl hvetemel
6 dl melk
1/2 ts salt
3 egg
2 ss margarin
Kjøttsaus:
300 g kjøttdeig / karbonadedeig
1 løk
1 ss olje
2 ss tomatpuré
1 hvitløkbåt
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 ts oregano
1 dl vann
Hvit saus:
4 dl melk
2 ss hvetemel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
3 dl revet hvitost

Oppskrift
Framgangsmåte:
Hell hvetemel i en bolle. Tilsett litt melk om gangen og rør godt til klumpfri røre.
Rør til slutt inn egg og salt.
La røren hvile mens du lager kjøttsausen og hvit saus.
Framgangsmåte Kjøttsaus :
Hakk opp løken. Varm olje i pannen. Stek løken forsiktig.
Brun kjøttdeigen og tilsett tomatpuré.
Tilsett de øvrige ingrediensene og bland alt godt sammen.
La kjøttsausen småputre til sausen tykner, ca 15 min.
Framgangsmåte Hvit saus :
Varm opp 3 dl melk. Shake resten av melken sammen med melet og rør dette i melken.
Kok opp og smak til med salt, pepper og tilsett 2/3 deler av osten.

Stek pannekakene.
Legg sammen tårnet på ildfast fat eller form: Lagvis pannekake, kjøttsaus og hvit saus.
Dryss til slutt på resten av osten.
Sett pannekaketårnet lavt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter, til osten er gyllen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar