Inspirasjon til mat i hverdagen

Dette en en blogg som skal gi deg inspirasjon til god mat i hverdagen som ikke tar så lang tid!!

21.03.2010

25.03.10 Torsdag Chili con carne

Tid ca 30

Handleliste
maisolje
2 stk hakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
500 g kjøttdeig
2 ss spisskum
2 ss chilipulver
2 ss paprikapulver
1 ss sort pepper
salt
1 bk hakkede tomater
2 stk fersk jalapeño-chili
vann

Oppskrift
1. Fres løk og hvitløk til mykt i olje i en stor gryte.
2. Brun kjøttet, litt om gangen, i olje i en stor stekepanne. Legg etter hvert kjøttet på en tallerken.
3. Tilsett ferdigbrunet kjøtt i gryten med løk og hvitløk.
4. Tilsett cumin, chilipulver, paprikapulver, pepper og ca 1 ss salt og kok videre i 5 minutter.
5. Ha i tomater, finhakkede jalapeños, nok vann til å dekke over kjøttet med ca 5 cm, og kok opp.
6. Reduser varmen og småkok til kjøttet er mørt. Tilsett litt mer vann underveis hvis nødvendig. Sausen skal være «nokså tykk».
7. Sjekk for salt og server straks.

Kan oppbevares i kjøleskapet og kan fryses. Faktisk bedre etter at den har stått i kjøleskapet en dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar